Dzień dziecka SIEMACHY w Kielcach

Dla dzieci i młodzieży z Kielc SIEMACHA przygotowała wyjątkowy program na czas wspólnego świętowania dnia dziecka. „SIEMACHA macha!” – pod tą nazwą kryje się m. in. gra miejska połączoną z wieloma zadaniami sportowymi i logicznymi, którą poprowadzą liderzy społeczności SIEMACHY. Nie zabraknie również atrakcyjnych koncertów zespołu muzycznego SIEMACHY i występów grupy teatralnej. Na wszystkie dzieci czeka ponadto wiele innych atrakcji: w punkcie plastycznym będziemy malować i tworzyć bransoletki przyjaźni; w punkcie edukacyjnym poprowadzimy gry edukacyjne i strategiczne; w punkcie kreatywności będziemy robić łapki do machania i malować twarze; w punkcie gier podwórkowych zagramy w tzw. „zośkę”. „SIEMACHA macha” – serdecznie zapraszamy! Dołączcie do nas! Zaczynamy w sobotę, 1 czerwca, o godz. 15.00 w Galerii Korona Kielce. Wydarzenie potrwa do godz. 18.00
* * *
Stowarzyszenie SIEMACHA od blisko dwudziestu lat tworzy silne społeczności młodzieżowe, które korzystają z sieci placówek edukacyjnych, sportowych i terapeutycznych. To największa w Polsce organizacja społeczna, którą wyróżnia silna tożsamość ideowa i wyraźna struktura instytucjonalna. Każdego dnia Stowarzyszenie zapewnia opiekę ponad 3 tys. wychowanków, którzy pod okiem pedagogów budują trwałe relacje rówieśnicze, zdobywają nowe umiejętności i uczą się odpowiedzialności. W ramach organizacji działają 24 placówki, w tym placówki dzienne – SIEMACHA Spot; placówki całodobowe – SIEMACHA Spot 24/7; obiekty sportowe – Centra Rozwoju Com-Com Zone oraz oddziały terapeutyczne Krakowskiego Instytutu Psychoterapii. Więcej informacji: www.siemacha.org.pl